sadaya Kategori
EN

News industri

Anjeun aya didieu : Imah>wartos>News industri

Lima kaunggulan tina bahan komposit honeycomb aluminium

Waktos: 2021-03-16 Hit: 14

Komposit honeycomb aluminium (ogé katelah inti honeycomb aluminium sareng pelat honeycomb aluminium) mangrupikeun bahan komposit dina produksi anu ngagunakeun multi-lapisan aluminium foil sareng perekat kakuatan tinggi pikeun ngawangun struktur honeycomb héksagonal biasa saatos tekanan foil tindih sareng manjang. Hal ieu utamina dianggo dina pangwangunan sipil, kapal sareng kendaraan interior sareng salaku bahan aerospace.

1

Di pasar anu biasa dianggo bahan honeycomb aluminium foil tina paduan 3003 / H24, kandelna 0.03-0.06mm, kakuatan tarik langkung ti 280Mpa, sareng perpanjangan sakitar 3%. Kaunggulan utamina sapertos kieu:

(1) beurat enteng. Pelat standar ngan ukur beuratna 16 kg / m2, anu sami sareng gelas kandel 6mm sareng ngan ukur 1/5 tina beurat batu anu sami kandel.

(2) Pangaruh résistansi. Kakuatan pangaruh 10 kali langkung ageung tibatan kakuatan granit kandel 3mm, bahan sapotong padet henteu rusak saatos dampak, ngan ukur bagian tina pangaruh langsung anu rusak. Saatos 120 siklus uji beku-cair asam (-25 ~ +50 ℃), kakuatanana henteu turun pisan, janten bahan hiasan anu saé pikeun gedong bertingkat.

(3) Dina permukaan naon waé batu tiasa dianggo pikeun hiasan. Batu tiasa diubaran ku cara naon waé pikeun mastikeun bédana warna, retakan, sareng sajabana diréduksi janten minimum.

(4) Instalasi gampang. Produk gampang dipasang, éta ogé dimungkinkeun pikeun nerapkeun pra-pamasangan tanpa alat atanapi alat khusus anu saluyu sareng sarat konsumén. Modul individu cocog pikeun pamasangan témbok tirai gabungan. Kusabab beurat bahanna seueur dikirangan, perekat umum tiasa sacara gampang ngalereskeun panel dina témbok, pamasangan saderhana, bahan bantu kirang, waktos sareng tanaga kerja disimpen, sareng biaya instalasi dikirangan.

(5) Sora sareng panas insulasi anu saé. Saatos diuji, insulasi sora sareng insulasi panas, pangaruh pelat honeycomb langkung saé tibatan pangaruh lempeng batu alami kalayan kandel 30mm. Spésifikasi pelat komposit honeycomb batu aluminium tiasa disaluyukeun. Spésifikasi pelat standar nyaéta 1200mm x 2400mm kalayan kandel umum 20mm. Kandelna batu 4mm, kandelna honeycomb aluminium 14mm, kandel lapisan panengah kakuatan anu kuat sareng perekat nyaéta 2mm.

Pelat batu alam tiasa didamel tina marmer atanapi granit. Hiji sisi pelat honeycomb aluminium ditutupan ku pilem serat kaca kuat-kuat, sisi sanésna dilapis ku perekat résin epoxy, perekat résin epoxy sami dilapiskeun sareng pilem serat gelas, teras lapisan batu ditunda. Prosésna diulangi ku piring batu pikeun ngawangun struktur panel sandwich.

Bahan komposit honeycomb aluminium gaduh sadayana kaunggulan anu parantos disebatkeun di luhur, paméntaana ngembang sareng dirobih. Hal ieu loba dipaké dina ngawangun hiasan pikeun témbok tirai, jati, mobil sareng damel kapal, karéta gancang-gancang, penerbangan, bola énergi sareng lapangan sanésna. Paménta pasar na laun-laun bakal ningkat dina waktos payun. Kalayan ngembangkeun pesat tina transportasi sareng industri konstruksi, prospek aplikasi tina panel komposit honeycomb aluminium pisan ngajangjikeun.