sadaya Kategori
EN

News industri

Anjeun aya didieu : Imah>wartos>News industri

Pesawat panumpang domestik "C919" munggaran ti Honeycomb sareng produk komposit sanésna bakal enggal dipasihkeun pikeun jasa penerbangan

Waktos: 2021-02-22 Hit: 13

Numutkeun ka warta ti paméran bahan komposit Cina Internasional, pesawat domestik anu ageung mimiti tina lebah madu sareng produk komposit sanés pikeun bakal kéngingkeun sertipikat udara dina Shanghai.

Pangwangunan pesawat C919 dimimitian di 2008, perakitan akhir réngsé dina 2 Nopémber 2015, sareng hiber munggaran suksés diluncurkeun dina 5 Méi 2017. Ayeuna, aya genep pesawat terbang C919 dina tés hiber forensik.

1

Numutkeun ka kalangan penerbangan C919 sami sareng seueur jinis pesawat lega di dunya, Boeing 737 sareng Airbus A320. Proyék kumpulkeun 815 pesenan ti 28 palanggan, diantarana China Eastern Airlines - pangguna munggaran di dunya.

2

Tanggal 27 Nopémber 2020, rapat tinjauan pesawat C919 ngeunaan inspeksi sareng dokumén persetujuan na diayakeun di Nanchang, Propinsi Jiangxi. CAAC Shanghai Aircraftiness Air Certification Center ngaluarkeun persetujuan inspeksi anu munggaran (TIA) pikeun proyek C919.

Éta ngandung hartos yén konfigurasi pesawat C919 aya dina urutan, struktur pesawat diverifikasi, kaayaan unggal sistem pesawat nyumponan sarat sareng diverifikasi anu mastikeun kasalametan sareng épéktipitas nalika uji hiber persetujuan; dina waktos anu sasarengan, éta ogé nandaan yén pesawat C919 sacara resmi ngalebetkeun tahapan uji hiber persetujuan ti CAAC.

3

Dilaporkeun yén sertipikat pamariksaan dikaluarkeun ku kapala sértipikasi jinis sareng kelompok pamariksaan, anu ngamungkinkeun perwakilan pamariksaan (kalebet wawakil anu ditunjuk) ngalaksanakeun pamariksaan sateuacan tés hiber, mariksa area uji, ngalaksanakeun tés hiber dina prototipe pesawat sareng mariksa sadayana anu aya hubunganana dokumén.

Éta mangrupikeun tautan konci pikeun pesawat komérsial pikeun kéngingkeun sertifikasi katerampilan udara sareng persetujuan pamariksaan pikeun ngalaksanakeun tés penerbangan sertifikasi CAAC. Numutkeun ka CAAC "Peraturan ngeunaan sertifikasi produk penerbangan sipil sareng suku cadang" (departemen CCAR 21), sateuacan uji hiber sertifikasi CAAC, pelamar kedah nunjukkeun ka CAAC yén pesawat nyumponan sarat struktural anu relevan pikeun peraturan airworthiness, parantos réngsé pamariksaan sareng tés dasar anu diperyogikeun, parantos ngalaksanakeun tés hiber sareng ngalebetkeun laporan.

Salami proyek pangembangan pesawat panumpang C919, prinsip kaamanan anu munggaran sareng kamajuan anu ajeg anu utama. Ayeuna, sadayana genep pesawat uji C919 parantos dilebetkeun kana tés uji hiber. Di Yanliang ti Shaanxi, Nanchang ti Jiangxi, Dongying ti Shandong, Xilinhot tina Inner Mongolia, Turpan Xinjiang sareng Dunhuang ti Gansu. Elastisitas servo flutter / aerodinamika, lapak, kalibrasi udara, operasi dina suhu anu luhur sareng kaayaan asor, séksi cairan pesawat sadayana janten poko nalika tés hiber; ngalaksanakeun séri tés verifikasi taneuh, tés hiber R&D sareng tés hiber pamatuhan, pembangkit listrik anu diverifikasi, sistem kontrol hiber, peralatan pendaratan hidrolik, avionik sareng sistem listrik; réngsé sadayana tés statis kalebet uji statis beban 2.5G, anu netepkeun pondasi pikeun ngalaksanakeun tés hiber sertifikasi.

4

Di mangsa hareup, genep pesawat C919 anu diuji dina uji hiber bakal terus-terusan ngalaksanakeun tugas uji hiber anu langkung intensif saluyu sareng rencana, sacara komprehensif mastikeun kaamanan sareng reliabilitas pesawat C919, anu bakal ngalakukeun padamelan anu saé pikeun verifikasi patuh peraturan udara.

Warta anu paling anyar nunjukkeun yén di 2021, pesawat domestik China anu gedé C919 bakal dikirimkeun ka jasa maskapai saatos nampi sertipikat kabisa udara.

Upami teu aya kacilakaan, anu C919 anu munggaran kedah dikirimkeun ka China Eastern Airlines.
China Eastern Airlines, kantor pusatna di Shanghai, mangrupikeun pangguna mimiti C919 di dunya. Salaku anggota CAAC "timnas" sareng perusahaan penerbangan sipil sentral di kota anu sami sareng COMAC, pabrikan pesawat luar negeri ageung China Eastern Airlines sok ngadukung pamekaran industri penerbangan nasional sareng nyandak éta salaku salah sahiji tanggung jawab anu paling penting, janten pelanggan anu munggaran ti C919 di dunya, ngalatih sareng nyayogikeun kru munggaran pikeun C919, sareng ngiringan penerbangan mimiti C919. Cina Wétan henteu pernah kasingkirkeun tina kamekaran pesawat sipil domestik.

Dina 2010, Cina Wétan ditandatanganan niat mésér 20 pesawat udara C919; dina 1 Nopémber 2016, Cina Wétan ditandatanganan perjanjian kerangka kerja sama sareng COMAC di China International Aviation sareng aerospace Expo ka 11, janten pangguna mimiti pesawat C919 di dunya; dina 30 Agustus 2019, Cina Wétan ditandatanganan "perjanjian jual beuli pesawat ARJ21-700" sareng COMAC di Beijing.

5

Maka, wajar yén China Eastern Airlines dikirimkeun ka C919 anu munggaran, sedengkeun China Eastern Airlines tiasa ngantepkeun anak perusahaan na 123 Airlines beroperasi.