sadaya Kategori
EN

News industri

Anjeun aya didieu : Imah>wartos>News industri

620kph! Wahana prototipe rékayasa maglev rékayasa HTS munggaran di dunya kaluar tina jalur perakitan

Waktos: 2021-02-23 Hit: 16

Dina kesan urang, karéta maglev henteu némpél lagu sareng ngagantung dina hawa anu sakti pisan. Kamari kamari, wahana prototipe rékayasa maglev rékayasa tingkat tinggi munggaran di dunya anu beuratna 12 ton kaluar tina jalur produksi. Éta ibarat daun anu kumalayang dina cai, anu tiasa gampang didorong ku panangan.

图片 1

Anu mimiti di dunya!
620km / h HTS kandaraan prototipe maglev gancang laju kaluar tina jalur produksi
Januari 13th
Dirancang sareng didamel ku Cina
HTS prototipe maglev rékayasa speed tinggi munggaran di dunya sareng jalur uji
Resmi dina jalur
Kacepetan desain nyaéta 620km / jam
Éta mangrupikeun terobosan dina panilitian rékayasa tina HTS maglev gancang-gancang.

图片 2

The HTS speed high maglev rékayasa prototipe wahana sareng proyek uji garis perenahna di Laboratorium Utama Negeri kakuatan daya tarik, Universitas Angkutan Kulon. Total panjang bagian verifikasi nyaéta 165 méter, anu babarengan ditalungtik sareng dikembangkeun ku CRRC, Cina Railway, Southwest Transport University sareng unit sanés anu sami-sami kalibet dina pamekaran.
Suhu luhur téknologi maglev superconducting ngagaduhan ciri gantung diri, bimbingan diri sareng kestabilan diri, anu cocog pikeun transportasi pipa vakum ka hareup. Dina kaayaan vakum anu low, sacara téoritis diprediksi kagancangan karéta maglev superconduktor suhu luhur tiasa langkung luhur tibatan 1000 km / jam.
Karéta maglev superconduktor suhu luhur pinuh ku "téknologi hideung"
Naha anjeun tiasa ngabayangkeun "henteu pernah gagal" sareng "driverless"?
Bahkan langkung luar biasa
Hiji jalma tiasa nyorong ku pananganana!
Ngaleungitkeun diri | éta tiasa "henteu pernah gagal"

3

HTS prototipe maglev rékayasa gancang-speed nyoko kana desain streamline sareng bentukna sapertos sub warhead. Beda sareng jalur karéta berkecepatan tinggi, anu didorong ku suplai listrik dina kapal pikeun "ngajalankeun" dina rel, conto kendaraan ditunda dina jalur magnet permanen, kalayan motor linier di tengah jalur, alat gantung superconducting dipasang di handapeun wahana pikeun ngaganti roda. Awak wahana lengkepna masih kirang langkung 10 mm ti trek.
Leres, éta ogé tiasa "ngambang" nyalira nalika éta kénéh!
Gantung diri, stabilitas diri sareng bimbingan diri mangrupikeun kauntungan anu pang ageungna. Superconductor dipasang di handapeun karéta, sareng lagu nyaéta magnet permanén. Dina aksi nitrogén cair, dua bagéan (ngalatih sareng ngalacak) ngahasilkeun kaayaan anu ditunda ieu sareng mobil karéta ngagaduhan karakteristik "nyepitan" dina hawa.
Saperti magnet anu biasa urang maénkeun nalika urang alit nalika aranjeunna silih tolak, dina cara anu sami awak mobil sacara alami ngambang. Jenis "suspénsi diri" ieu sacara pinuh ngagunakeun ciri fisik sareng henteu meryogikeun énergi tambahan. Salami kaayaan superkonduktor aya, sistem tiasa sacara otomatis "narik deui" awak mobil paduli kakuatan dilarapkeun kana mobil dina sagala arah.
Ayeuna, ngan ukur mobil sampel ieu di dunya anu ngagaduhan "kamampuan super" tina "mandiri diri". Candak "levitasi magnét superconduktor suhu handap" dina pangwangunan di Jepang salaku conto. Kandaraan sapertos kieu ngalir sapertos pesawat nuju angkat. Éta kedah "lumpat" kanggo jarak anu tangtu sateuacan tiasa ngahasilkeun kakuatan magnét sareng awak mobil tiasa ngambang.
Ringan | hiji jalma ngajalankeun hiji karéta

4

Dina upacara pembukaan, Profesor Deng Zigang, anu ilubiung dina panilitian sareng pamekaran, banyolan nyarios ka babaturanana di tempat kejadian, "dorong karéta sareng tingali".
Karéta anu beuratna langkung ti sapuluh ton, dorong? Kalayan panasaran, sobat alit kuring leres-leres ngadorong, teras ... mobil angkat!
Adegan "ngadorong karéta nganggo tangan"
Kumaha cara ngadorong karéta ku hiji jalma?
Mimiti, éta ngambang dina sésana, sareng teu aya gesekan di antawisna sareng jalur, éta sababna tiasa gancang lumpat.
Bréh, awak mobil didamel tina bahan serat karbon, anu sakitar 50% langkung énténg tibatan karéta gancang-ayeuna. Ieu kusabab kapasitas gantung karéta pasti, janten awak mobil kedah hampang. Awak mobilna langkung enteng, langkung panumpang tiasa dicandak. Kusabab kitu, awak karéta maglev gancang HTS bakal langkung alit tibatan awak karéta gancang-aya.
Supir | sistem kakuatan disumputkeun dina lagu

5

Dina jalur uji, di tengah dua jalur magnet permanén, aya bunderan coil jeruk. Naon ini?
Ieu motor linier, nyaéta sistem kakuatan karéta HTS Maglev gancang-gancang. Dibandingkeun sareng motor tradisional anu muter, gaya nyetir motor liniér langkung ageung, janten karéta tiasa ngajalankeun langkung gancang. Salaku tambahan, dibandingkeun sareng karéta gancang-gancang tradisional, karéta sampel "tipe sirah" langkung panjang. Teu aya gesekan antara roda sareng rel, sésana tahan hawa, sirah anu langkung panjang, résistansi hawa anu langkung alit janten.
Di jero, hareupeun mobil aya barisan konsol saderhana. Teu aya sistem kakuatan di payuneun mobil. Operasi wahana ngandelkeun pisan kana kadali jauh motor linier ku komputer darat pikeun ngalaksanakeun nyetir anu teu dijalankeun. Gaya nyetir motor liniér tiasa maju atanapi mundur pikeun déélasi sareng marake karéta. Nanging, barisan tombol kontrol tetep disetél di payuneun karéta. Masih aya tanaga manajemén dina karéta pikeun ngawas operasi real-time karéta éta. Dina kaayaan darurat, ngerem darurat tiasa dilaksanakeun.
Henteu ngan ukur rasa "téknologi hideung" pinuh dina karéta.
Suhu tinggi karéta maglev superconducting ogé ngagaduhan seueur kaunggulan
Hemat énergi: gantung sareng bimbingan teu kedah kendali aktif sareng catu daya kendaraan, janten sistem kawilang saderhana. Gantung sareng pitunjuk ngan ukur peryogi nitrogén cair anu murah (77 K) pikeun tiis, sareng 78% hawa nyaéta nitrogén.
Perlindungan lingkungan: suhu luhur superconducting levitation magnét bisa ditunda dina kaayaan statik tanpa noise; lagu magnét permanén ngahasilkeun médan magnét statis, sareng médan magnét dina korsi panumpangna nol, janten teu aya polusi éléktromagnétik.
Kecepatan tinggi: jangkungna gantung (10-30 mm) tiasa didesain sesuai sareng kabutuhan, sareng tiasa dianggo tina statis dugi ka handap, sedeng, kecepatan tinggi sareng operasi kecepatan ultra-tinggi. Dibandingkeun sareng téknologi maglev anu sanés, langkung cocog pikeun transportasi pipa vakum (langkung ti 1000 km / jam).
kasalametan: gaya gantung naék éksponénsial ku turunna jangkungna gantung, operasi aman tiasa dipastikeun tanpa kontrol dina arah nangtung. Sistem hidayah anu mantep ogé tiasa mastikeun operasi anu aman dina arah anu horisontal.
kanyamanan: "kakuatan pinning" khusus tina superconduktor suhu luhur ngajaga awak mobil stabil nepi, ka handap, kénca sareng ka katuhu anu sesah pikeun dihontal ku kendaraan. Anu karasa ku panumpang nalika naek nyaéta "ngaraos tanpa raos".
Biaya operasional murah: dibandingkeun sareng wahana levitasi magnét konvensional di Jérman sareng kandaraan levitasi magnéték superkonduktor di Jepang, maglev ngagaduhan kaunggulan beurat-beurat, struktur saderhana sareng manufaktur sareng biaya operasional anu rendah.

6

Téknologi dikembangkeun heula pikeun ngahontal rékayasa di lingkungan atmosfir; nilai target target operasional anu diarepkeun langkung ageung tibatan 600 km / jam anu sakuduna netepkeun rékor kecepatan transportasi darat anu anyar dina lingkungan atmosfir. Léngkah salajengna nyaéta nembus ambang kecepatan langkung ti 1000 km / jam dikombinasikeun sareng téknologi pipa vakum ka hareup pikeun nyiptakeun modeu transportasi darat anu anyar sareng memicu parobahan anu maju sareng ngaganggu dina pangwangunan transportasi rel.